23 Nisan 2019 Salı

Ikinci el arabalarda hangi markalar tercih edilmeli


Merhaba degerli arkadaslar bu yazimin konusu başlıkta belirtigim gibi ikinci el araba alırken hangi markaları tercih edilmeli, konusunda yaptıgım araştırma yazısı olacak umarım begenirsiniz iyi okumalar.
Bütün dünyada ve özelikle ülkemizde arabalar ve araçlar artik bir lüks olmaktan  çıktmıştır, artık bir gereksinim haline gelmiştir.uzman arastirmacılar
bunu cogalan nüfusa,hızla artan yaşam temposuna toplu tasıma araclarının ihtiyaca cevab verememsine ve bunun gibi bir cok faktöre baglamaktalar. bundan dolayi ülkemizde gençlerinden ihtiyarlarina herkes araba sahibi olmak istemektedir.

Türkiye istatisk kurumu "TÜİK" in verdigi bilgilere göre bu yılın Haziran sonu itibariyle trafige kayitli araclarin sayısı tahminen 20,5 milyona yukseldi.tahmini olarak nüfusumuzun 82 miliyon  oldugunu düşünüldügünde ülkemizin %26 arac sahibi oldugu söylenmektetir. Buna dayali olarak bir ailenin tahmini olarak 5 kişilik bir nüfusunun oldugu biliniyor.Bu bilgide dikata alındıgında Türkiye de herbir aileye ortalama  bir araç sahibi oldugu anlaşılmaktatır

Gectigimiz aya göre haziran ayina göre temmuz ayında Trafige kayd olan arac sayısında yüzde 57 varan bir yukselis görülmüstür.Trafige kayıtlı araçlar,dan %53, yakını binek otomobiller  %16,sını kamyonetler,yuzde 15,ini motorsikletler yüzde 8,ini Traktörler yüzde 4,ünü kamyonlar yüzde 2 sini minibüsler ve yüzde 1 ini Otobüsler ousturmakta.
Genel anlamda trafige kayıt olan araçlar yeni sıfır araclardır.


Bunun dışında trafikte mevcut arabaların devir teslimi gerçekleşmekte.genelikle bu islemler ikinci el araba alım satım durumunda gerçeklesmekte oldugundan,sayısı küçümsenmeyecek büyüklüktedir

2016 senesi temmuz ayinda 500 bin 763 aracin devir teslim işlemi gerçekleşmiş.Bu bilgi tahmini olarak 490 bin araçin ikinci el vasfinda işleme alındıgı anlaşılmaktadır.Devir teslim işlemi gercekleştirilen  araçlarda,da en yüksek oranı yuzde 70 le otomobillerde oldugu görülmüstür.   

Adındanda anlaşılacagi gibi ikinci el,sifir olarak satın alındıktan sonra el degiştirmis araba denmektedir. Onun icin başda bellirtigimiz devir teslim işlemleri gerçekleşen araçlar ikinci el kiymetinde degerlendirilmektedir.Ikinci el kelimesinin ortaya cikmasının sebeleri,insanların paraya ihtiyac duydukları için arabalarını daha yenisini almak istemeleri,arbalarını satib yatırım yapmak veya ev almak istemeleri,veya  cesitli faktörler olarak gösterilebilir.

Fakat ikinci el piyasasinin oluşma nedeni asiri derecede  meşhur olmasinin önemli nedeni sıfır yeni araclarin yüksek fiyatlarda olmasından dolayıdır.

Araba almay kara veren sürücüler fiyatları ve modelleri arastırmaktadırlar,fakat yapılan araştirmalar göstermektedirki,özelikle satın alacagı arabayı borçlanarak veya bankadan kredi çekerek vb.islemlerle elde edecek olan surucu yeni sıfır araba yerine ikinci el araba almak istemektedir.

Bir arabanın ikinci el olmasi o aracin kötü kullanılmış oldugunu veya güç ve çekişinin düşük kaza yapmis anlam olacagı,anlamına gelmemektedir,buna karsılık ikinci el olupda sıfır yeni ayarında olan pek çok araba bulunmktadir.gücü ve  kullanımı                           sıfr yeni arabalar gibi olan fakat fiyatı sıfır yeni arabalardan fiyat olarak daha uygun ikinci el arabayi satin almak son derce mantikli bir bir karardır.

Buna dayali olarak ikinci el piyasasında olan ilgi alakanin artmasi da ikinci el arabaların en önemli nokta ise bu nedenlere dikkat edilmesi gerektigi unutulmamaıdır.
Ülkemizde en çok tercih edilen ikinci el araba markları

Döviz kurlarında beklenmeyen artiş ve çesitli sebelerden dolayı yeni sıfır araçlarda fiyatlarıda anormal bir artışa neden olmuştur.

Bundan dolayi araba satın almak isteyenleri cogu ikinci el arabalara yönelmekte. ikinci el arac piyasında yapilan araştirmalar dikkata alınarak Turkiyede en fazla satişı yapılan ikici el araclarin tam listesi asagida sizin icin listeledik 


Tofaş Doğan SLX – 1.6 / Model Yılı: 1993
Opel Astra – 1,6 / Model Yılı: 2012
Tofaş Şahin – 1.6 / Model Yılı: 1994
Ford Focus – 1.6 TDCI / Model Yılı: 2011
Toyota Corolla – 1.4 D-4D / Model Yılı: 2011
Renault Clio – 1.5 DCI / Model Yılı: 2011
BMW 3 Serisi – 3.16 i / Model Yılı: 2011
Honda Civic – 1,6 / Model Yılı: 2007
Renault Clio – 1.5 DCI / Model Yılı: 2011

Honda Civic – 1,6 / Model Yılı: 2007
Fiat Punto   Grande – 1.3 Multijet / Model Yılı: 2011
Citroen C4 – 1.6 HDi / Model Yılı: 2012
Hyundai  Getz – 1.4 DOHC / Model Yılı: 2010



Makaleyi begendiyseniz lutfen begeniye tiklayin yeni yazilardan haberdar olmak istiyorsaniz bloguma abone olunuz.

2 yorum:

  1. Alman markaları ikinci elde çok değerli. Özellikle Audi, Volkswagen ve Skoda grubu ikinci elin yıldızı.

    YanıtlaSil

Norvecde iş imkanları

 Merhaba dostlar Norveç de iş imkanlarından bahseden bir arkadaşın videosunu sizlerle paylaşıyorum iyi seyirler https://youtu.be/NWzpirEYWfU...