1 Nisan 2019 Pazartesi

Dijitalleşen dünya nere gidiyor


Selam degerli dostlar sizlere bahsetmek istedigim konu dijital dunya kavrami uzerine dusuncelerimi paylasmak istiyorum. Herkesin bildigibi internet hayatimiza 98-99 yillarinda girmeye basladi, en azindan benim hayatima.  Yaptigim arastirmalar gore internet uzerinden yeni bir yazilim programi gelistirilmis adi,da Blockchain.


 Bu yazilim programi kagit paralarin yerine sanal parayi kullaniyor diger adiyla kripto para deniliyor ornegin bitcoin ve buna benzer yuzlerce sanal kripto para alt coinler internet aleminde suanda mevcut alinib satiliyor dunyanin bir cok ulkesinde borsasida var.hatta sunuda ekliyeyim,cinde suanda halkin bircogu odemelerini akilli telefondaki wetchat uygulamasiyala odeme yapiyor.tabi bu uygulama sayesinde halkin elindeki paranin miktarida devlet tarfindan kontrol edilmis oluyor. 

Arastirmacilar diyorlarki 21 yuzyil dijital cag olacak.Oyle bir zaman gelecekki bu blokchain yazilim programinin kullanilmasiyla artik bir insan baska bir ulkeye giderken pasport kullanmayacak, cunku teknoljinin yuz tanima programiyla sizi taniyor.onceden sistemde kayitlisiniz hemen adinizi soyleyerek hosgeldiniz ahmet bey diyecek dijital sistem. 
Sahibi oldugunuz evin tapusunu bu programa kayit ettiriyorsunuz ayriyetten kagit tapu tasimaniz gerek kalmiyor.Araclar ayni sekilde bu sistemle dijital kayitli olacak. Arabalar zaten suanda plakasini giriyorsunuz arabinin gecmisini size gosteriyor. diyelimki siz  herhangi bir seyden bahsettiniz diyelimki horlamakdan bahsettiniz internete girdiginizde karsiniza hurlamayi onleyici reklamlar geliyor.
Sizinde tahmin ettiginiz gibi tasimis oldugumuz bu akilli telefonlar ayni zamanda bir casuz ajan gibi sizi sarfettiginiz her cumle bu cihaz tarafinda bir yerlere aktariliyor.Bu sistem eger dunyada yayginlasdigi zaman ulus devletler arasinda sinirlarinda bir anlami kalmiyacak. Bu sistemi uygulamaya calisanlar dijital teknolojik bilgiyi (kvow how) elinde bulunduran dunyaya hukmeden ekonomik gucler globlaizm ideolojisini savunan dunyanin en buyuk paraya hukmeden sirketler, holdingler hatta Amerika birlesik devletlerinde iki guc arasinda olan mucadele globalistlerle ulus devleti savunanlar arasinda devam ediyor.

Globalistler yatirimlari cine yatirmis durumda. dunyanin butun tenolojik urunler dahil a,dan z,ye cinde tarafinda urteliyor cin globel sermayenin atolyesi konumunda. Cinin bir kusak bir yol projesi yani ipek yolu projesi onumuzdek yillarda uygulamaya gececek pekinden kalkan bir tiren 12 gunde londrada olacak cinin dunyanin her tarafinda urun depolari var duyaya mal satiyor.anlyacaginiz global sermaye dijital sistemi kullanarak dunyayi kontroledib yonetmek istiyor.degerl arkadslar bu konuda arastirmalarimi sizlerle paylasdi.Eger yazimi begendiyseniz siden ricam yazimi begenmeyi ve bloguma abonme olmanizi istiyorum. Eger abone olursaniz kirgizistan ve kazakistan anilarimi pdf formatinda ucretsiz e-kitabimi sizlere gonderecem.  

2 yorum:

  1. Artık ülke olarak seçim sistemimizi değiştirmeli, blockchain ile seçim yapabilmeliyiz. Bütün bu sistemden sıkıntılardan da böylelikle kurtuluruz.

    YanıtlaSil
  2. aynen hocam blockhain sistemine gecmemiz bir zorunluluk

    YanıtlaSil

Norvecde iş imkanları

 Merhaba dostlar Norveç de iş imkanlarından bahseden bir arkadaşın videosunu sizlerle paylaşıyorum iyi seyirler https://youtu.be/NWzpirEYWfU...