7 Nisan 2019 Pazar

Günde 30 dakika yürüyüş yaparak kalp saglığını koru


Merhaba degerli dostlar bugunku yazimin konusu gunde yarim saat tempolu yuruyus yaparak saglimizi kalb hastaliklarina karsi kendimizi korumanin yollarindan bahsedecegiz.
Kadriyoloji uzmani Dr.Turgut Buruc saglik acisindan cok faydasi olan sporun eger dogru yapilmaz ise kalbe faydasindan cok zarar verebilir dedi. sistemli ve devamli yapilan egsersizin ve spor yapmak kalp kirizi  riski yuzde eli azltigini  soyleyen Dr. Bruc "hatta kalp rahatsizligi gecirenlerde bu rahatsizligi  iyilestirir.


Duzenli ve devamli spor ve kosu yapmak sayesinde,acil durumlarda kalbin hizini yavas  yavas artiran ve boylece kalbin zarar gormesi engelleyen karsi bir mekanizma olusur. Kalbin kaslari duzenli ve sistemli egsersizlerle daha fazla calisabilmektedir.

Kalp kaslarinin daha iyi ve duzenli calismasi icin daha fazla kana ihtiyac vardir.Bunlarda kalbi besleyen korner damarlarinin gelismesini yeni olusacak damarlarin kalbin bir ag gibi cevrelenib dahda saglikli ve saglam calismasini sagliyor.Olusacak ve olusan  damarlarin ilersinde dogal by paslar ortya cikar ve kisi kalp krizi tehlikesine karsi kendini daha iyi korumus olur.

Sporun biz verdigi bu imkanlari ve nimetlerden yararlanib kalp ve damar sagligini korumamiz icin yurumek ve kosma veya spor salonlarindandaki  programlara dahil olmamiza gerek yok diyen kadriyoloji uzmani Dr. buruc sadece duzenlive sistemli bir sekilde tempolu yurumek yani ne cok yavas nede cok hizli bir sekilde, spor yaparsak sporun faydalarindan yararlanmis oluruz diye konusdu.

Gunde yalniz otuz dakika  hizli bir sekilde yuruyun bu yeterli, butun gunun yorgunlunu bahane etmeden iste yada evde harcanan enerjiye ilaveten her kisi sahsina  en azindan otuz dakika ayirmalidir ve acik havada tempolu bir saate bes alti kilo metre yuruyus yapmali.Kalbimizin sagligi icin bir saatlik surede 5 kilo metre ideal bir yuruyusdur. haftada en az  yuz elli dakika yuruyus yapilmasi onerilmektedir.evet sunuda belirmeden gecmiyeyim sakin alisverise ciktiginiz yuruyusleri bu spor aktivieleriyle karistirmayin. Aslinda kalbe yariyan  en iyi yararli yuruyus temiz havda bol oksijenli ortamda yapilan tempolu yuruyusdur"

Evet degerli arkadaslar yazimi begendiyseniz yaziyi begenmeyi yeni yazilardan haberdar olmak istiyorsaniz lutfen bloguma abon olmanizi ayrica bloguma abone olanlara seyhatlerim ve anilarimi anlatan e-kitabimi ucretsiz olarak sizlere hediye olarak gonderecem.
not:ucretsiz e-kitabi almak isteyenler once bana abone olduklarina dair e-mail atsinlar bende arkasindan ekitapi gonderecegim esen kalin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Norvecde iş imkanları

 Merhaba dostlar Norveç de iş imkanlarından bahseden bir arkadaşın videosunu sizlerle paylaşıyorum iyi seyirler https://youtu.be/NWzpirEYWfU...