14 Mart 2019 Perşembe

Çocuklarda gece öksürüğü nasıl önlenir



Son günlerde hastanelere, ‘öksürük’ rahatsızlığı ile başvuranların sayısında büyük artış gözlenirken; Dünya Sağlık Örgütü de, en çok çocukların mağdur olduğu bu ‘öksürük’ kriziyle ilgili bir rapor yayınladı ve annelere bazı tavsiyelerde bulundu. Aşağıdaki haberde, ‘kuru öksürük krizi’nden kurtulmanın yollarını içeren bir dizi tavsiyeler bulacaksınız.
Çocuklarda gece öksürüğü çok yaygındır ve genellikle geceleri ciddiyeti arttırır ve çocuğun uyumasını engelleyebilecek bir öksürük olur, bu da anneye kaygı ve yorgunluk verir.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre öksürük, vücudun solunum yollarından mukus, kir ve diğer parçacıkları çıkarmaya çalıştığı ekshalasyon yoluyla fizyolojik reaksiyon ve vücudun istem dışı tepkisidir.
       
Bu bağlamda, " Sağlığa Adım ", çocukların gece öksürüğü üzerine bir rapor yayınladı ve annelere bazı tavsiyeler verdi.

Sağlığı iyi olan ve solunum yolu enfeksiyonu öyküsü olmayan bir okul çağı çocuğu günde 34 kez öksürebilir, ancak öksürük, ebeveynlerin çocuklarını doktora önermesinin temel nedenlerinden biridir. Doktorlara göre, genellikle tıbbi tedavi gerektirmez, ancak dört haftadan fazla sürerse öksürük kronik olarak kabul edilebilir.




NEDEN ÖKSÜRÜYORUZ.

Öksürükler, boğazdan bronşlara kadar solunum yolları boyunca bulunur ve aşağıdaki faktörlerin varlığı ile uyarılır:

- Dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları: rinit, nazal farenjit, larenjit.

- Soğuk algınlığı.

Hiperbarik cevap.

- Astım ve alerji.

Gastroözofageal reflü hastalığı olarak bilinen gastroözofageal reflü hastalığı.

Çocuklar gün boyunca hafifçe öksürebilirler, çünkü gün boyunca çok fazla hareket ederler ve dururlar; bu da burunlarının da hareket ettiği anlamına gelir; burun delikleri açık ve iyi nefes alabilir, bu da öksürüğü azaltabilir, ancak yatak öksürmeyi durduramaz.

Bununla birlikte, çocuklar yatağa uzandıklarında, hava yolları tıkanır, çünkü sümük gün boyunca olduğu gibi hareket etmez, tıkanmaya neden olur ve vücudun gece durgun pozisyonu ile sümük ve solunum yollarını boşaltır. Öksürmeyi durduramazlar.

ÖKSÜRÜK TEDAVİSİ


Raporda, geceleri yapılan tedavilerin genel olarak evde yapılan öksürüklerin belirtildiği belirtildi:

Çok kuru ortamlardan kaçının, çocuk odasında nem sağlanması gerekir, nemlendiriciler bu konuda çok faydalıdır, ancak iyice temizlenmelidirler, eğer ısıtmayı kullanırsanız, nem oranı sağlamak için çok yüksek olmadığından ve radyatörün üzerine su kabı koyduğundan emin olmalısınız. Hava için.

Mukus birikimini önle, çocuğunuzun vücudunun nemini suyunu azaltmak için suyunu korumak önemlidir, bu sayede daha kolay dışarı atılabilir, bol su içerek, ona hindistan cevizi suyu veya meyve suyu karışımı da verebilirsiniz.

Yarım oturma pozisyonunda uyumak. Yatay uyku çocuklarda gece öksürüğünün artmasına katkıda bulunur. Yatağın başını hafifçe kaldırın ve yatak sabitse, çocuğun sırtının arkasına sert olmayan yastık koyun.

Nazal nefes almayı iyileştirin: Kalın sümükleri varsa, spreylerde veya damlacıklarda bulunabilecek salin solüsyonlarını deneyin, evet çocuklar için rahatsız edicidirler, ancak çok etkilidirler ve burun nefeslerini iyileştirirler.

Göğüs masajı: Bebeğin göğsüne "iki yaşında olduğu sürece" esansiyel yağ karışımı ile de masaj yapabilirsiniz: iki damla okaliptüs esansiyel yağı, 10 damla aromatik tütsü yağı ve bir fincan tatlı badem yağı. Bir kasede tüm yağları iyice karıştırın, sonra elinize küçük bir miktar koyun ve rahatsızlığı gidermek için bebeğinizin göğsüne masaj yapın.

Kuru hava boğazı rahatlatır: Balın boğazı nemlendirdiği, böylece kuru öksürüğü rahatlattığını, yatmadan önce bebeğinize bir tatlı kaşığı bal verin.

Gece öksürüğü için kesilmiş beyaz veya kırmızı soğan ile ezilmiş ve üzerine bir miktar bal dökülür ve çocuğunuza her gün bu içeceği verebilirsiniz.

Bu soğan polifenoller, alerji semptomlarını azaltan ve solunum yollarının iltihaplanmasını azaltan doğal antihistaminler bakımından zengindir. Kokusu tüm odayı dolduracak ve çocuğunuz öksürmeyi bırakacaktır.

KENDİ KENDİNİZE İLAÇ KULLANMAKTAN KAÇININ

Genel olarak, çocuklarda gece öksürüğü herhangi bir ilaca ihtiyaç duymaz ve öksürüğün normal olmadığından ve bir hastalıktan kaynaklandığından şüpheleniyorsanız, çocuk doktorunuza danışın.

Çocuklara kodein veya dekstrometorfan veya klopestin içeren ilaçları doktora danışmadan vermemeyi tercih edin, bu ilaçların zararlı yan etkileri olabilir.

"Çocuğunuzun nefes alması ve uyuması da zor ise, çocuk doktorunuza danışmalısınız. Sigara dumanı ve temizlik kimyasalları gibi çevresel tahriş edici maddeleri evinizden çıkarmak da önemlidir. Bu ipuçlarını kullanmadan önce doktorunuza danışın."
www.timeturk. com dan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Norvecde iş imkanları

 Merhaba dostlar Norveç de iş imkanlarından bahseden bir arkadaşın videosunu sizlerle paylaşıyorum iyi seyirler https://youtu.be/NWzpirEYWfU...