Merhaba degerli arkadaslar,bugun benim siklikla kose yazilarini takib ettigim bir yazarin cok begendigim yazisini sizinle paylasmak istedim.Umarim zevkle okursunuz.
Mahallî seçimler yaklaştıkça. Ülke bir genel seçim havasına dönüştü. Esasen mahallî seçimler, her sistemde genel siyasetin nabzının yoklandığı fidelikler mahiyetindedir.
***
‘Siyaset’ kelimesinin ‘at bakım ve terbiyesi’ ile meşgul olanlar için kullanılan ‘seyis’ kelimesiyle aynı kökten ve insan toplumunun idare edilmesi san’at ve hüneri mânâsına da geldiği söylenir. Bu izah ‘siyaset’in işleyişine bakıldığında da yanlış sayılmaz. Bazıları, siyasetle politika arasında derin fark vardır, birinden nûr akar, ötekinden kir gibi ilk planda bazılarına hoş gelen sözler ederler. Ancak, politika kelimesi de gerçekte, eski yunancada devlet yönetme san’atı mânâsına gelir.
Siyaset, genelde, devletle birlikte düşünülmüştür. Doğrudur, devletin olduğu yerde siyasetin olmadığı düşünülemez. Ama hattâ kardeş bile olsalar iki kişinin birbiriyle olan ilişkisinde bile, gizli-açık, ifade edilmiş veya edilmemiş şekilde bir siyasî tavır daima vardır.
Bu bakımdan, ‘Benim siyasetle işim olmaz’ diyenin tavrı da, bir siyasî tavırdır.
***
Hz. Ali- Muaviye ihtilafları sırasında, bazıları