21 Ocak 2019 Pazartesi

Internet korsanligi hakkinda bilmemiz gerekenler


Siber saldiri nedir?
internet bilgisayar alaninda Uzmanlığı olan kişiler bir hack grubu kurub banka polis jandarma devlet ve sahislarin bilgisayar siteleri ve hesablarına zarar verme islemidir. Siber saldırılar sonucu hacklenen ele gecirilen elektronik posta hesabında ki gizli bilgiler ele gecrilip deşifre ediliyor yada o kisiye veya kuruma karsi koz ve tehdit olarak kullanılabilimekte.Son zamnalarda adı Sıkça sosyal medyada duyulan hacker gurblarindan bir taneside adıda  Anonymous gurubudur. siber saldırılarda cok onemli bilgiler ele gecirilir yada silinib yok edilir.
internet sitelerindeki sistemi açığını aranib bulunmasi sonucu hackerlerden bu güvenlik açığınadan sitelerin sifrelerini kırarak yada virus trojenlerini kullanarak hedeflerine varirlar. Bazi siber savaşlar kişi ,sirket veya kurumlarla aşarak devlet arası savaslara donusmektedir.devletler arasında çıkan siber savaslarda biri digerinin elindeki onemli bilgileri ele gecirebildigi gibi o  degerli bilgileride yok edebilmektedir.


 Siber saldirilarin cok ust seviyler ulaşıb ölümlere sonuclanan saldırılar oldugu bilinen gercekler oldugu malum.misal olarak telefonla gorusme anında telefonun patlamasi gibi siber savas hareketi olayin nekadar ciddi oldugunu göz onune almak icin sanirim yeterlidir. Siber savaşların bu kadar ciddi teknik boyutlara ulasmasi bu siber savasin  rakiblerdeki teknolojik üstünlüğü bilgi ve tecrübe ye bağlıdır. zamanimiz sartlarinda siber saldırı internetin kullanilmasiyla paralel giderek zaman ilerledikce artmakta siber saldiriya maruz kalan şahıs ve sahislar bu saldirinin hedefi ve tehditi altindadadir.Internet ortamlarında her turlu mecreda veya şahsımıza ayit telfon arciliglyla bizleri kişi olarak küçük düşürücü,özel bilgilerimizi çalan ve deşifre eden bircok siber  saldiri olayları meydana gelmektedir.



devletler ve kisiler arasindaki siber saldirilar

şahıslar arsındaki siber saldırılarda özel websitelerine saldırılar yapılır kişilerin hesablarını şifreleri ele gecirilir virus ve spaam mesajlari gönderilir
elektronik saldırılar duzenlenir.yada bireyin kisisel hesabındaki özel bilgileri yayınlanır, yayinlanmasa bile bu bilgileri santaj araci olarak kullanılabilmekte.
Ülkeler arsında siber saldırılarda ise devletlerin elektrik sebeklerine yapilacak saldirilar sonucu o ulkenin elektrikle çalışan bütün alet vi cihazlar çalışamaz duruma gelebilir, nükleer tesislerde dogalgaz ve petrol hatlarinda buyuk sıkıntılar çıkabilir ,şehirler arasi ve şehir ici trafik lamba sistemlerinde buyuk arızalar yapmasi çok büyük kazalara sebeb verebilir en onemli durum ise hava alanı kontrol sisteminin bozulmasi sonucu ucaklarin kontrollerini kaybederek carpışabilirler.
siber savasa maruz kalma oranlari
yapılan arastirmalar sonucu en cok siber saldırıya maruz kalanlar cocuklar ve genclerden oldugu belirlenmistir.gencler ve küçük yastaki çocuklar büyüklerden daha cok sanal ortamlarda vakit gecirebilmekte bu saldirilardan ne sekilde korunacaklarınıda bilmiyorlar. Her an olmasi muhtemel olan siber saldiri karsisinda panige kapılıp ne yapacaklarini şaşırıyorlar. Böyle durumlar cocuklarada ciddi travmalara ve piskolojik rahatsizliklara neden oluyor.Çocuklardaki ruh hallerindeki ilgi ve meraklari siber saldiri  yapmak isteyen hackerler icin bulunmaz bir firsat olarak gorünüyor.Bundan dolayi siber saldiriya maruz kalan kucuklerimize mutlaka yardim etmeli, ve desdeklameli gerkirse piskolojik desdek icin ilgili yerlereden yardim almalarina yardımcı olunmalı.Evet degerli dostlar eger yazimi begendiyseniz begenmeyi unutmayın eger bloguma abone degilseniz lutfen abone olun.selalar sevgiler.



saldırılardan nasıl korunmaları gerektiğini bilmiyorlar. Olası bir siber saldırı halinde panikleyip korkarak ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Ve bu durum çocuklarda ciddi psikolojik rahatsızlıklara yol açıyor. Çocukların ruh hallerindeki öğrenme merakı, siber saldırı planlayan kişiler için bulunmaz bir nimet olarak sayılabiliyor. Bu yüzden siber saldırıya uğrayan küçüklerimize mutlaka destek olmalı, gerekli durumlarda psikolojik destek almalarina yardimci olmaliyiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Norvecde iş imkanları

 Merhaba dostlar Norveç de iş imkanlarından bahseden bir arkadaşın videosunu sizlerle paylaşıyorum iyi seyirler https://youtu.be/NWzpirEYWfU...