1 Şubat 2018 Perşembe

Çocukluk anılarımdan kesitler



selamunaleyküm dostlar bu yazimdaki konumuz benim cocukluk anılarımda aklımda kalan anılarımı paylaşmak ıstıyorum. takriben 1960 yılların sonları sanırım ben 6-veya 7 yaşlarındaydım  o zamnları ailemle köyde yaşıyorduk.     3 kardeşdik,diger ikisi kız kardeşlerimdi onlar henüz mektebe gidecek konumda degillerdi.köyümüzde kuran kursu vardı,o kuran kursunda babamda ilkokula giden vey henüz ilk okula başlamamış cocuklara kuran ögretiyor namaz abdest ibadet duaları ögretiyordu. bende o mektebe gidiyordum o cocukların kimisi benden biraz büyük kimisi benim akranlarımdı. köyümüzün çakaldagı  mahallesine göçmüşdük ozamnları bizim yaşadıgımız yerler orman köyleriydi yaşadıgımız ev agaç kütüklerinden yapılmiş kütük çatması çamurla sıvanmış bir evde oturuyorduk.
Çakaldagı mahallesindede babam kuran mektebinde mahallenin çocuklarına kuran okumasını ibadetleri duları ögretirdi. yanlış hatırlamıyorsam bir yaz günü mektebde babam tüm erkek ögrencileri  köyün dersine serinlemeye yüzmeye götürecegini söyledi hepimiz çok sevinmişdik,cümbür cemaat güle oynaya o yaz sıcagında köyün deresinde yüzmeye gittik o gün çok eglendik cok sevincliydik. Babamın bir arkadaşı vardı adı Hasan arifin hasan diyorlardı babmın çok iyi anlaşdıgı bır arkadaşıydı babamla hasan amca evimizin yakınında orman vardı o ormandan kol kalınlıgında kestane agaclarını kesib getirirler dag evimizin önünde agacları ateşde yakıb kömür hazırlar bir kısmıyla ateşde iyice ısıtıb sebet yapmak için agacı fıcı bıçaklarıyla yontarlardı. sebet yaparlardı,ve ondan evin gecimini saglamaya çalısrlardı. O dönemler baya bir fakirlik vardı evde ekmek olarak mısır ekmegi yenirdi sırgan corbası pancar corbası galdirik kızartması veya turcusu veya biber veya taze fasulye turşusu kızartması o dönemlerinen meşhur yemekleriydi fırında bişen bugday ekmegini carşı ekmegi veya cocukların dilinde cicimamak olarak anımsıyorum carşı ekmegini herkes yiyemezdi sadece kasabaya inen köylüler köye dönerken filelere koup evlerine götürürlerdi. Tahminen bu elli sene ünce yaşadıgım bir mazi.Gerçekden 50 sene geriye gidib şöyle bir dğşüncelere dalmak hayatın nasıl hızlı bir şekilde geçtigini düşündükce insan bu dünyaya ayit olmadıgını derinlemesine anlıyor Allah yayırlı ömürler versin bizlere.vesselam.

2 yorum:

  1. ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alınıp satılması için bir yıl daha başladım fırsatı verdim. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dosdum bu yazmis oldugunuz yorumun benim yazdigim makale ile bir alakasini bulamadim.anladim bdnim blogum uzerinden reklam vermeye calisiyon dimi kurnaz.

      Sil

Norvecde iş imkanları

 Merhaba dostlar Norveç de iş imkanlarından bahseden bir arkadaşın videosunu sizlerle paylaşıyorum iyi seyirler https://youtu.be/NWzpirEYWfU...