29 Mayıs 2019 Çarşamba

Kur'ân anlaşılmaz bir kitap mıdır?


Elimizdeki Kur'ân (322604) harften oluşur. Kur'ân-ı Kerim’de (77845) kelime vardır. Kur'ân-ı Kerim’de 6236 ayet bulunmaktadır. Kur'ân’da 114 Sure var, en kısa sure El-Kevser Suresidir (3 ayet) ve en uzun sure Bakara suresi (286 ayet). Allah'ın Muhammed'e indirdiği vahyin tamamı budur.
Bu ayrıntılı ve açık Kur'ân'ı anlamak için, Müslüman alimler 100'den fazla tefsir yazdı, raviler (hadisçiler) bir milyondan fazla hadis topladı, müftüler bir buçuk milyondan fazla fetva verdiler. Din adına 900.000’den fazla kitap yazıldı ve (yazılmaya devam ediyor).

5 Mayıs 2019 Pazar

Ramazan sahit olsunki


Zaman, tüm yaratılışı anlamlandıran bir özge yaratılıştır. Bu nedenle Kur''an''ın, üzerine en çok yemin ettiği şey, zaman kesitleridir.
Zaman üzerine bunca yemin edilmesinin nedeni, insan için “hayat” demeye gelen zamana bir dikkat çekiştir; bedelsiz elde edildiği için önemi gözden kaçan zamana.
Ama bu yeminlerin bundan daha önemli bir mesajı var: zamanı şahit tutmak. “Ve''l-''asr” demek “Zaman şahit olup dile gelsin” demektir. Sen ey zamana maruz kalan insan, zaman senin şahidindir unutma. Sabah dile gelecek, akşam dile gelecek, gece dile gelecek, gündüz dile gelecek, öğle dile gelecek, şafak dile gelecek, gün dile gelecek, ay dile gelecek ve Ramazan dile gelecek
Ramazan şahit olup dile gelirse neler söyleyecek?

Norvecde iş imkanları

 Merhaba dostlar Norveç de iş imkanlarından bahseden bir arkadaşın videosunu sizlerle paylaşıyorum iyi seyirler https://youtu.be/NWzpirEYWfU...